AMSTERDAM ART & ANTIQUES WEEK 2020 | Rondom 1920

19 t/m 27 SEPTEMBER zal Rondom 1920 vertegenwoordigd zijn op de AMSTERDAM ART & ANTIQUES WEEK 2020

“The Historical Art Fair with the Amsterdam Streets as Pathways”

Het fenomeen kunstbeurs anno 2020 onder druk, maar het Spiegelkwartier in Amsterdam biedt een platform voor de kunsthandel om hun bereik ten tijde van het corona-virus te vergroten. De Amsterdam Art & Antiques Week van 19 tot 27 september, zal van het Spiegelkwartier een ‘beursvloer’ en van de straten ‘looppaden’ maken. De internationale toerist is vertrokken en de straten zijn weer leeg, dus de verzamelaar is uitgenodigd de nieuwe aanwinsten corona-proof te bekijken.

In maart van dit jaar werd duidelijk dat de kunstbeurzen van 2020 en wellicht zelfs 2021 geen doorgang kunnen vinden. Veel mensen in een grote ruimte, met een grote kans op besmetting. Het Spiegelkwartier ging rond de tafel, om als voorhoeders van de Nederlandse kunst- en antiekhandel een oplossing te bieden. Het Art & Antiques Weekend van september, werd tot een week gemaakt en er ging een uitnodiging uit naar alle deelnemers van de PAN, VHOK en BRAFA. Inmiddels zullen 40+ deelnemers neerstrijken in het Spiegelkwartier van Amsterdam, dat de gloriedagen van de Nederlandse kunst- en antiekhandel zal herbeleven.

In deze moeilijke tijd rijkt men elkaar de hand, waardoor verschillende kunsthandelaren en antiquairs samen zullen exposeren in reeds bestaande galeries. Maar ook het weelderige koetshuis van het Museum Van Loon blijft niet onbenut en leegstand in en om de Spiegelstraat zal gebruikt worden. Casco-panden zullen worden omgevormd tot beurs-stands van hoge kwaliteit en souterrains van particuliere verzamelaars zullen een magazijn worden. Er zal tijdens de open dagen een momentum zijn van ‘vluchtigheid’, maar ook van historisch belang. Een belangrijk Tang-beeld op een vervoerskrat in plaats van een uitgelicht pedestal mag u dus niet verbazen en wellicht vindt u ook een Sluijters van hoge kwaliteit aan de bevlekte wand van een parkeergarage. Lokale horeca zal bezoekers voorzien van voldoende terrasruimte en eet- en drinkgelegenheid.

Nederland hanteert de smart-lockdown en het Spiegelkwartier is uitgegaan van het slechtste scenario, zoals dat in maart. Slechts enkele mensen in de ruimte en enkel horeca aan de straat. De keuze voor september is er een voor mooi weer, met de mogelijkheid tot buiten wachten. Veel handelaren zullen een aparte ruimte maken voor verzamelaars die iets hebben gezien dat meer tijd en nadere inspectie behoeft. Daarnaast zullen de richtlijnen volgens het RIVM binnen en buiten strikt gehanteerd en gecontroleerd worden door controleurs en schoonmakers ingeschakeld door het Spiegelkwartier. Verder zal de organisatie nationale en regionale ontwikkelingen omtrent het corona-virus nauwlettend in gaten houden om eventuele aan te passen waar nodig… lees verder